Ons verhaal

Stijl van eten

We hebben een eigentijdse en toekomstgerichte Nederlandse keuken waarin het welzijn van mens, dier en natuur centraal staat. Onze gerechten worden met zorg bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten, afkomstig uit regeneratieve tuinen en voedselbossen rondom Nijmegen. Door fermentatie en het gebruik van koji-culturen minimaliseren we verspilling en verrijken we onze gerechten met diepe umami- en kokumi-smaken. Wij geloven dat de toekomst van gastronomie plantaardig en innovatief kan zijn, zonder concessies te doen aan smaak.

We maken bewuste keuzes in het gebruik van vlees, vis en zuivel. Zo serveren we wild zoals gans, hert, ree en wild zwijn, geschoten vanwege overpopulatie, en vlees van gepensioneerde melkkoeien als duurzaam alternatief. Ook rivierkreeft, die als invasieve soort de Nederlandse wateren bedreigt, staat op ons menu als een verantwoorde en smaakvolle optie. Met deze keuzes vermijden we producten uit de bio-industrie en dragen we bij aan een duurzamer landbouwsysteem.

Daarom werken we samen met onder andere: Boerderij Eetmeerbosch, Bodemzicht & ‘t Gagel, Streek bakker Jorrit, Oogstwold, Lindenhoff, Gordon Spoor, Bijmegen, Het Ketelbos, Ikhebeentuintje, De Wolverlei kaasmakerij, Jan Kruijsse zeewier, B&W oesters, Ommuurde tuin, Fabricaat, Kleimegen, Streekvis, Crawfish Farm, Casa Foresta, Dutch Yellowtail, Weerribben, Nevel, UWE Cider&Ales, Domein Zavel, Wilderland

Koji Greens

Dranken

In onze zelfgebouwde wijnkamer staan ongeveer 450 verschillende Europese wijnen. Wij hebben een voorliefde voor kleine producenten die op een natuurlijke, biodynamische of biologische manier werken en zuivere wijnen maken. Daarnaast hebben we ook enkele klassieke toppers in ons assortiment.

Naast deze zuivere wijnen bieden we een volledig non-alcoholisch drankarrangement. We creëren zelf ‘sappen’ door verschillende fermentatietechnieken toe te passen op groente, fruit en thee. Deze dranken, gecreëerd door onze sapsommelier, passen perfect bij onze gerechten en vormen een unieke, smaakvolle beleving.

Enkele van onze favoriete wijnmakers zijn:  

Zavel Christian Binner Anne & Jean-François Ganevat Stéphane Tissot Larmandier-Bernier Daniel Dugois George Laval Fallet-Gourron Chavost Jacques Lassaigne Tournelle Geschickt Labet Giulio Armani Frank Cornelissen Domaine Tempier Domaine L’Ecu Christophe Mittnacht Francois Chidaine François Cotat Thomas Pico Vincent Latour Benjamin Leroux Bachey-Legros Jacques Carillon Comtes Lafon En Belles Lies Jacques Carillon Hubert Lamy Joblot La Patelle de la Renardière Lucien Aviet – Caveau de Bacchus François Villard Anne-Sophie Quenard Zerbetta Marco Merli Clau de Nell Philippe Alliet Chevalerie Baptiste Delhomme Antoine Lienhardt Jean Fournier Frédéric Cossard Albert Morot Michel Ecard Marie Lapierre Jan van Roekel Jean Foillard Jerome Arnoux Touraize Pèlican Ormiale Léoville Barton des Graviers Giscours du Tertre Roc de Cambes Thomas Jullien, La Ferme Saint-Martin Matthieu Barrey Francois Merlin Jean-Paul Jamet Trévallon du Pech La Grange d’Aïn Kohki Iwata La Terrasse d’Elise Olivier Pithon Léon Barral Alex Gottardi Zerbetta Daniele Ricci Verduno Fratelli Alessandria Daniele Portinari La Stoppa Le Ragnaie Il Marroneto Mastro Janni Francesco Mariani Huet Macle