Toekomst

Toekomstvisie is hèt gesprek van de dag bij ons. We bespreken en onderzoeken de mogelijkheden op het gebied van duurzamer werken. Zo zullen onze producten bijvoorbeeld uit de buurt komen, van kleinschalige producenten. We zien kansen om kookprocessen energie-efficiënter te maken en beperken voedselverspilling en reststromen.

Eén van onze doelen is om onze gasten met een andere blik naar eten te laten kijken, door te laten proeven en ervaren hoe het ook kan. Dit kan bijvoorbeeld door groentes die bewerkt zijn met schimmelculturen en daardoor de umamismaak krijgen. Ja, we hebben zeker côte de boeuf, maar wel van een dubbeldoel rund van een boer die we vertrouwen.

We werken met vis die lokaal gekweekt of gevangen is. Onze groentes, bieren en wijnen komen van om de hoek… Nou ja, wijn uit Europa.

We bevinden ons in een transitie naar duurzame gastronomie, iedere dag zijn we er mee bezig, maar we zijn er nog niet…

Eetzaal & Patio

Sinds 2016 is onze patio overdekt met een schuifdak en is het mogelijk om een plek te boeken in de zaal, patio of aan de bar.
Zie het knopje 'reserveren' rechtsonder.

Kookstijl

Ambacht ontmoet eenvoud in onze keuken, waar bijzondere groentegerechten hand in hand gaan met een bijzonder stuk vis of vlees. We betrekken onze producten zoveel mogelijk van lokale, kleine producenten.

We maken gebruik van wilde fermentatie, gecontroleerde rijping en leren elke dag bij over duurzame gastronomie.

Het seizoen staat centraal voor onze inspiratie en dat proef en zie terug aan tafel.  Met onze wijnen of alcoholvrije sappen nemen we je mee op een reis door ons menu.

Bekijk impressie van het menu (nederlands)

Wijnkamer

Tijdens de sluiting in 2020 hebben we onze energie gestoken in het ombouwen van de garage tot een dubbele wijnkamer! In de geklimatiseerde ruimtes ligt onze wijnvoorraad op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid en door een levensgroot raam kijk je vanuit de wijnkamer uit over onze patio.

Wij hebben een zwak voor kleine producenten die op een natuurlijke/biodynamische wijze werken en zuivere wijnen maken.

Er zijn ongeveer driehonderd verschillende wijnen in huis uit Europa, waarvan u er velen per glas kunt bestellen.
Steeds meer worden er wijnen gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, natuurlijke fermentatie, wilde gisten, ongefilterd en zonder toevoegingen. En dat geeft een mooi resultaat.

Vroeger

Eind jaren 50 zijn opa & oma Van der Donk begonnen met hun koffiehuis in ’t keetje aan de overkant.

Vanaf 1963 zijn ze verhuisd naar de huidige locatie. Het was hard werken. Om 6 uur ’s ochtends ging het koffiehuis open en was het volle bak tot 8 uur ’s avonds. Ze hadden alles in huis, van een kop koffie tot broodje gebakken ei, met spek, kippenlevertjes met ui & stamppotten in de winterse dagen.

De ouders van Elroy hebben het koffiehuis in 1980 overgenomen. De naam werd in ere gehouden en ze werkten er hard en met veel plezier.

Werken bij

Momenteel zijn we niet op zoek naar medewerkers.
Mocht je je interesse alsnog kenbaar willen maken mag je altijd je open sollicitatie naar ons mailen.

 

Stuur je CV en je open sollicitatie naar info@bistroflores.nl.

Je weet maar nooit wat er in de toekomst gebeurd.

De Winkel van Flores

De winkel van flores is ons antwoord op de lockdown! Bestel online een lekkere maaltijd of kom in het weekeinde een lekker ''broodje Flores'' eten met een bakje koffie/espresso (martini) ;) erbij.

Klik hier op ‘BESTELLEN’ om ons assortiment te bekijken.

Donderdag t/m zondag van 15:00 uur tot 19:00 uur.

Broodje Flores & old school hiphop.
Zaterdag & zondag van 11:00 tot 15:00 uur onder de luifel van Flores.

Zodra het kan zijn we in 2021 weer open als Bistro Flores.

Heb je vragen?
Bel ons dan gerust op 024-3221037.

Met veel liefs & hopelijk tot snel,

namens het hele Flores-team❤️
#overlevingsmodus
#floresstrijders