Bistro Flores

Filosofie

Het voedselsysteem is in verandering. In 2050 eten we meer plantaardige en minder dierlijke producten, wordt er geen voedsel meer verspild, wordt gezond en duurzaam eten de standaard, ook zijn er eerlijke ketens en maken we gebruik van herbruikbare verpakkingen.
Dat klinkt mooi, maar kan alleen waarheid worden als we ons deel bijdragen.

Als restaurant zien we onze rol hierin om voorbeeld te zijn en te inspireren en te laten zien hoe het ook kan. Een brug te slaan en te verbinden, op een realistische en toegankelijke wijze.

We willen laten zien welke initiatieven er al bijdragen aan de transitie naar een gebalanceerd systeem, maar ook waar het nog beter kan.

We willen laten zien hoe plantaardig eten smaakvol, verassend en bevredigend kan zijn. Maar ook hoe we wel op een verantwoorde manier dierlijke producten kunnen eten.

We willen graag laten zien wat de pracht is van ieder seizoen hier in Nederland. Maar ook hoe we gebruikmaken van fermentaties en schimmels zoals koji, producten houdbaar kunnen maken voor tijden dat de natuur in rust is.

We geloven in geleidelijke transitie, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Niet radicaal maar stap voor stap. Dit is enorm uitdagend en vergt veel geduld.

We zijn eerlijk naar onszelf en proberen alles te rechtvaardigen, ook op plekken waar het knelt. We zijn er nog lang niet maar door erin te geloven en iedere dag stappen te zetten komen we steeds verder.

Daarom werken wij onder andere samen met

Bodemzicht, Oogstwold, Lindenhoff, Eet Meer Bosch, Gordon Spoor, Bijmegen, Het Ketelbos, Ikhebeentuintje, De Wolverlei kaasmakerij, De Klispoel, Nevel UWE Cider & Ales streek bakker Jorrit B&W oesters

Koji Greens

Koji Greens is een project van ons waar wij best trots op zijn. Wij maken een charcuterie gemaakt van groenten als koolraap, wortel, pastinaak, radijs, biet, rettich. Deze worden gepoft, gepekeld, 3 dagen op 30 graden in Koji schimmel en 4 weken gerijpt.
Het resultaat is een vegetarische charcuterieplank met superveel umami en kokumi.

dranken

In onze zelfgebouwde wijnkamer (!) staan ongeveer vierhonderdvijftig verschillende Europese wijnen.

Wij hebben een zwak voor kleine producenten die op een natuurlijke, biodynamische of biologische wijze werken en zuivere wijnen maken. Daarnaast hebben wij ook nog een paar hele mooie klassiekers in huis.

1953

Eind jaren 50 zijn opa & oma Van der Donk begonnen met hun koffiehuis in ’t keetje aan de overkant. Vanaf 1963 zijn ze verhuisd naar de huidige locatie. De ouders van Elroy hebben het koffiehuis in 1980 overgenomen. De naam werd in ere gehouden en ze werkten er hard en met veel plezier.

Werken bij

Wij zijn altijd benieuwd naar het verhaal van nieuwe medewerkers die graag bij Flores willen werken in de keuken, de bediening en vergeet niet de afwas.
Vind je tof wat wij doen, denk je in ons team te passen en benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden?

Stuur je brief met CV naar: werken@bistroflores.nl


Contact

Openingstijden
dinsdag t/m donderdag 17:30u - 24:00u
vrijdag & zaterdag 17:00u - 24:00u
zondag & maandag gesloten